8 dl vetemjöl. 11,5 tsk salt. 11 tsk torrjäst. 14 dl vatten, kallt. 18 dl vetemjöl 1,5 tsk salt 1 tsk torrjäst 4 dl vatten, kalltBlanda de torra ingredienserna i en stor skål med en sked eller träslev
Ett helt fantastiskt recept som jag hittade på lika fantastiska "Fridas bakblogg". Det blir precis som de där goda butiks- och bageribakade bröden, med härlig skorpa och luftigt inre
Det blev Grytbröd. Grytbröd 1 bröd. Grytbröd 1 bröd 25 g jäst. En av de nyårsönskningar man kan ha (EJ nyårslöfte) kan ju vara att man ska baka mer bröd
Har länge vart nyfiken på detta med grytbröd. Det är ju en metod som är lite speciell där man värmer upp en, i mitt fall, gjutjärnsgryta i ugnen, för att sedan grädda degen i den
Så här gör du. 24 timmar. Lös jästen i vattnet. Blanda ihop alla ingredienser i en skål till en deg. Täck med plast och ställ i kylen för att jäsa ca 20 timmar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.