4 900 g fast potatis 2 morötter 1/2 purjolök 1 röd paprika 360 g räkor i lake 1 msk olja 1 dl vitt matlagningsvin 1 msk majsstärkelse 2 dl spad från räkorna 2 dl vispgrädde 2 portionsbitar lax (à 140 g) salt cayennepeppar 1 ask färsk dill (à 20 g) Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
(Torsk, lax). Den här fiskgrytan är smaksatt med saffran och även fått lite sting av sambal oelek. Fräs lök, vitlök och fänkål i en gryta utan att det tar
Lägg i den rökta laxen och sockerärtorna och smaka av med nymald peppar och eventuellt lite salt. Pastasåsen mycket god med mild citronsmak, kan mycket väl tänka mig att den även passar till skaldjur eller kyckling
4 600 g torskfilé 900 g fast potatis Sås 1 fänkål 1 rött äpple 1 gul lök 1 msk smör eller margarin 1 tsk curry 1 msk tomatpuré 2 dl vispgrädde 2 dl vatten 1 kycklingbuljongtärning salt och peppar 1 ask dill (à 20 g) Till servering 1 dl rostad lök Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Fräs den i smör&rapsolja i en kastrull. Rör i mjölet och späd med öl och grädde. Arla® Smör-&rapsolja. Stek fisken i smör-&rapsolja i en stekpanna 2–3 min på varje sida. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 600 g fiskfiléer 1 tsk salt 3 msk vetemjöl 1 uppvispat ägg 1 dl ströbröd Arla® Smör-&rapsolja Sås
Grytan blir matig och mättande medlax, torsk och räkor och passar perfekt att bjuda vännerna på. En jättegod och smakrik fiskgryta fick bli helgens middag
Smörj en ugnsfast form med lite olja, salta och peppra fisken och lägg den i formen. Rör ihop cremè fraiche och Philadelphiaost, smaksätt ev med lite mer peppar och salt
För ett tag sedan köpte jag de där portionsbitarna med fryst torsk. Innan vi flyttade bodde vi väldigt nära en stor matvaruaffär med en fiskvagn utanför
Hacka vitlök och gul lök och stek i lite olja i en gryta till att det börjar bli glansigt. Häll rejält med olja i en stekpanna och stek laxfiléerna runt om på alla sidor
För ett tag sedan köpte jag de där portionsbitarna med fryst torsk. Innan vi flyttade bodde vi väldigt nära en stor matvaruaffär med en fiskvagn utanför
Grytan jag lagade medtorsk och skaldjur blev minst sagt väldigt söt och jag kan absolut tänka mig att byta ut hälften av sötpotatisen mot vanlig potatis, eller kanske t om utesluta den helt, men då försvinner ju den typiska karaktären för just den här grytan och blir en helt annan rätt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.