Tillsätt honung och tomater. Koka tills tomaternaär mjuka och såsen har tjocknat, ca 20 minuter. Skär vitlöken i tunna skivor och tomaterna i små tärningar
Tillsätt tomatpuré och låt den fräsa med under omrörning en minut. Tillsätt oregano. Låt din tomatsås koka ihop på svag värme utan lock till en tjock sås ca 15-20 minuter
Såhär till helgen sparar jag recepten på två annorlunda sorts pizzor. Servera halverade med pizzasallad och vitlöksyoghurt (turkiskt yoghurt du blandat med pressad vitlök och salt)
Ingredienser 25 g (1/2 pkt) KronJäst för Matbröt, färsk 500 g (ca 5 dl) vatten (fingervarmt, 37 °C) 15 g (1 msk) matolja 12 g (2 tsk) salt 780 g (ca 13 dl) vetemjöl special Topping Efter tycke och smak
Kör ihop och tillsätt sedan vattnet. Kör ihop till en deg. Finfördela då smöret i mjölet och sockret med fingertopparna, tillsätt vattnet och arbeta sedan snabbt ihop till en deg
Häromveckan hade jag pizzareportage i tidningarna jag skriver för, och innan jag lägger ut krönikan tänkte jag lägga ut pizzadegen och tomatsåsen i ett eget inlägg här, som är enkelt att länka till i framtiden när man hittar på nya recept på pizza framöver
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.