Scones är ju en klassisker och kalljästa frallor är supergott men förra helgen blev det stompa. Brödet ska stekas i torr stekpanna, stek dem på medelvärme i någon minut på varje sida
Har haft en lergryta, en Römertopf stående i skåpet i många år utan att den har kommittillanvändning, har aldrig kunnat bestämma mig för om jag vill ha den till brödbak eller tillmatlagning
Baka potatisen och låt den svalna något. Dela potatisen och gröp ur den. Blanda den rivna osten, baconen som du klipptibitar och knaperstekt med potatisen
Den här supersnabba grovalimpan har jag hämtat inspiration från Lindas Bakblogg som har recept på en ljus variant av denna som också är riktigtriktigt god
Som ni säkert märkt så brukar jag baka minaglutenfria formbröd i stort sett efter samma princip. Jag bakar oftast minst en gång i veckan, och har hittat ett koncept som jag tycker fungerar
Blanda vetemjöl special, grovt rågmjöl, rågsikt, bakpulver & havssalt i en bunke. Häll i oljan och mjölken (laktosfri) i bunken/över mjölblandningen och rör till en kladdig deg
Ett mycket gott bröd med massa nötter som blir extra saftigt pga av skållningen. Skållat grovt bröd. Blir som bäst om det får vila ett dygn innan man skär upp det
Ibland är det gott med ett riktigtgrovt bröd med tuggmotstånd i. Jag använder en stor brödform när jag bakar - finnsinte det kan man dela upp degen i två mindre formar (och korta ner gräddningstiden)Fortfarande osäker
Vi fortsätter försöken med att äta enligt FODMAP och då ska man bland annat äta glutenfritt. Det köpta glutenfria bröd jag ätit har intevaritsärskilt gott, så jag testar flera olika recept som låter goda
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.