8-10 timmar
häller du av vattnet genom ett melittafilter (jag har köpt ett för 20:-) Blötläggningsvattnet är perfekt gödning till dina blommor! Lägg tillbaka fröna i plastlådan och ställ mörkt. (Jag har min i skåpet där våra tallrikar står – så att jag ser dom och blir påmind om att ta hand om dom!) Två gånger per dag sköljes dom i kallt vatten och efter ca 3 dagar har de groddat klart. Då kan man med fördel ställa dom i fönstret ett par timmar så att de bildar klorofyll, sen in i kylskåpet!
Sen hällde jag upp det på varma burkar och satte på locket. Svårt att få dem att mogna bra i efterhand tycker jag så lördagspysslet här blev att göra marmelad på allihopa
Jag börjar nu min tjänst som kokerska/barnskötare på ett litet föräldracooperativägd förskola där ekologiskt, närproducerat är i fokus när det kommer till matlagningen och inget hel- eller halvfabrikat får komma innanför dörrarna
Vi fick känslan av vår och började tänka på kommande picnickar och utflykter. Barnen uttryckt något negativt om färgen på pastan, vilket får oss att förstå att vi behöver äta mer fullkornspasta här hemma så våra barn blir vana vid det
Konsistensarna och smakerna hänger ihop på ett alldeles rasande bra sätt. Om du inte är lika frälst på brysselkål som jag, så går det garanterat att pröva receptet med någon annan sorts kål
Servera med en god sallad, gärna groddar, skott, krasse och lite nötter/frön. Vi har testat några recept och jag vill gärna dela med mig av denna gratäng pålinser till er
Barnen är uppe för sent och vi har tappat koll på vilken dag det är. Skölj de kokta linserna ordentligt och blanda ner dem i dressingen tillsammans med finhackad salladslök
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.