Arrangera alla ingredienser på ett stort fat. Avvakta med att hälla på dressingen till servering. Fetaost
Skiva löken i tunna strimlor, dela tomaterna i halvor. Ringla lite olivolja i botten av en ugnsform. Lägg fetaosten i formen. Toppa med tomat, oliver och lök. Strö oregano över allting och avsluta med att ringla olivolja över. Baka på grillen, under lock, tills osten smält något - cirka 15-20 min. Eller använd ugnen, baka mitt i ugnen på 200° i ca 15-17 min. Ringla lite olivolja över fetaosten när den är klar. Häll på dressingen på salladen och servera med fetaosten och bröd! Glöm inte att matsortera skal från löken för en mer hållbar matlagning, och njut av din goda sommarsallad. /Köket-redaktionen
Ingredienser Portioner. 4 800 g potatis 3 schalottenlökar 1/2 dl hackad dill och persilja 1 - 1 1/2 msk kapris Sås 1 msk vinäger 2 tsk fransk senap 1/2 tsk salt 1 krm svartpeppar 1 krm socker 3 msk raps- eller olivolja 1 msk vatten Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Bred på ett lager fikonmarmelad och smula över fetaost. Skär ett snitt utmed långsidan på fläskfilén. Fläk ut köttet så det ligger platt och banka ut det med en köttklubba
Mosa ihop fetaostmed creme fracihe, strimlad tomat och mozzarella. Barnen håller sig sysselsatta med grannpojken som har en fyrhjuling så jag får lite egentid till att lösa korsord och läsa
Servera med lite olivolja för smaksättning till de grillade grönsakerna. Öppna fetaostförpackningarna och lägg osten med den kryddade sidan upp i folietrågen
Vänd sedan runt den kokta potatisen med strimlad färsk lök och mynta samt små bitar av fetaost. Smält smöret tillsammans med honung, spiskummin och fint skuren chili
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.