Grillad fetaost med vatenmelonsallad
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 knippe rädisor
  • 11 gurka
  • 11 förp blandade småblad
  • 10,5 vattenmelon
  • 11 rödlök
  • 110 cocktailtomater
  • 1 olivolja
  • 1 balsamico
  • 1 salt
  • 1 peppar
  • 13 förp fetaost (150 g styck)
  • 1400 g cocktailtomater
  • 11,5 dl kalamataoliver
  • 10,5 dl olivolja
  • 11 msk torkad oregano
  • 1 Surdegsbröd
  • 1 Sallad1 knippe rädisor 1 gurka 1 förp blandade småblad 0,5 vattenmelon 1 rödlök 10 cocktailtomater olivolja balsamico salt peppar
  • 1 Fetaost3 förp fetaost (150 g styck) 400 g cocktailtomater 1 rödlök 1,5 dl kalamataoliver 0,5 dl olivolja 1 msk torkad oregano
  • 1 Tillbehör SurdegsbrödSallad
  • Arrangera alla ingredienser på ett stort fat. Avvakta med att hälla på dressingen till servering. Fetaost
  • Skiva löken i tunna strimlor, dela tomaterna i halvor. Ringla lite olivolja i botten av en ugnsform. Lägg fetaosten i formen. Toppa med tomat, oliver och lök. Strö oregano över allting och avsluta med att ringla olivolja över. Baka på grillen, under lock, tills osten smält något - cirka 15-20 min. Eller använd ugnen, baka mitt i ugnen på 200° i ca 15-17 min. Ringla lite olivolja över fetaosten när den är klar. Häll på dressingen på salladen och servera med fetaosten och bröd! Glöm inte att matsortera skal från löken för en mer hållbar matlagning, och njut av din goda sommarsallad. /Köket-redaktionen

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.