Pensla brödenmed filmjölk eller yoghurt, och strö över havssalt och lite timjan. med soltorkad tomat, fetaost och gröna oliver, penslat med yoghurt och överstrött med grovkornigt havssalt samt timjan - bokstavligen en fröjd på alla tänkbara plan
1 bröd 25 g jäst 3 dl kallt vatten 2 msk olivolja 1 tsk salt 3 dl grahamsmjöl ca 4 dl vetemjöl Fyllning 3 kokta, kalla potatisar 6 soltorkade tomater 200 g fetaost 1 dl kalamataoliver utan kärnor 2 tsk hackad, färsk eller torkad rosmarin 2 msk flytande honung svartpeppar Pensling flingsalt olivolja Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Smörj de två brödformarnamed smör. BrödTvåbröd i formar som rymmer två liter. När smöret är absorberat och degen är blank så smörj en stor plastlåda med matolja och lägg degen i plastlådan
Denna dag hade vi tänkt oss grekiskt tema, med en lammfärspaj med vitlök, fetaost och rosmarin och en vegetarisk paj med fetaost, rödlök, oliver och soltorkade tomater (dock upptäckte vi sedan att vi hade slut på lammfärs så det blev nötfärs istället)
Vi bryter brödet i bitar och äter grytan med hjälp av bitarna. Våra barn har alltid uppskattat den här sortens sätt att äta, med händerna istället för med bestick, vilket säkerligen bidragit till att det har varit ganska enkel att få dem att äta lite annorlunda mat
Servera med creme fraichesåsen. Gärna med ett glas rött. Blanda alla ingredienserna till marinaden i en bunke eller dubbla plastpåsar ( mest praktiskt tycker jag)
Blanda ut jästen i vattnet tillsammans med olja och honung. Det här brödet är så gott. Vispa med en gång (utan att vänta) hastigt ihop med en ballongvisp eller slev till en jämn smet
Att det kallas just det fantastiska brödet visste jag inte när jag fastnade för det här receptet för några år sedan, nu har jag sett receptet cirkulera runt lite överallt på nätet och då med benämningen det fantastiska brödet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.