Bröd med läckra fyllningar
Svt
Svt
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Bröd
  • 300 gr
  • 3 dl
  • 600 gr vetemjöl special
  • 25 gr jäst
  • 2 st äggulor
  • 15 gr honung
  • 50 gr smör
  • 12 gr salt
  • 2,5 dl ägg
  • 5 st
  • 25 gr jäst
  • 490 gr vetemjöl special
  • 50 gr strösocker
  • 13 gr salt
  • 250 gr saltat smör
  • 1 st vispat ägg (till att pensla briochen med)
  •  
  • ca 5 minuter Tillsätt strösockret och knåda ytterligare ca 10 minuter Tillsätt saltet och knåda ca 3-4 minuter Fortsätt att knåda degen medan du tillsätter smöret i små portioner (ca 50 g åt gången). När allt smör är tillsatt så fortsätt knåda degen tills degen har absorberat allt smör och degen ser lite "blank "ut. När smöret är absorberat och degen är blank så smörj en stor plastlåda med matolja och lägg degen i plastlådan. Ställ plastlådan i kylen och låt den stå kallt i minst 12 timmar dock max 18 timmar Du kan antingen göra stora eller små briocher
  • 175 grader
  • 30 minuter
  • 90 gr klippt råg
  • 60 gr solrosfrö
  • 15 gr linfrö
  • 20 gr surdeg av råg
  • 9 gr salt
  • 2150 gr
  • 1,5 dl
  • 15 gr jäst
  • 110 gr malt
  • 195 gr grovt rågmjöl
  • 90 gr vetemjöl
  • 400 gr räkor skalade
  • och grovt hackade
  • 1 dl majonnäs
  • 2 msk pepparrot finriven
  • 2 msk dill finhackad
  • 1 krm svartpeppar nymald
  • 40 gr löjrom
  • 4 pers
  • 500 gr blandad svamp
  • 1 dl schalottenlök finhackad
  • 2 msk smör
  • 2 ½ msk vetemjöl
  • 4 dl grädde
  • ½ tsk salt
  • 1 krm svartpeppar nymald
  • 100 g rökt sidfläsk
  • 2 msk sherryvinäger
  • 1 msk persilja finhackad
  • 4 pers
  • 4 skivor ankleverterrin 50 gr
  • 2 msk fikonkompott

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.