Forma till lagom stora biffar, tryck en grop med tummen och lägg dit en bit fetaost baka sedan in den i biffen och stek i stekpanna så de får fin färg på bägge sidorna
Låt det puttra ihop och smaka av medlite salt och peppar. Ringla över lite olja och vinäger. Smula fetaost över biffarna och servera med rostade rotfrukter och sallad
Tillsätt rapsolja, (så mycket att det täcker botten, men inte mer då det skvätter en del i början) och lägg ner potatisen, den ska få en lite lätt friterad yta
Smaka av medlite salt och peppar. Servera biffarnamed din fruktiga sallad och örtdressing. Biffar. Blanda färsen med ägg, senap, salt, svartpeppar och torkad basilika i en bunke
Biffarna på den varma ugnsplåten som jag smälte lite smör på. Det ger en liten extra kick och det är precis som om smaksinnen inte är riktigt beredda när det kommer såna här explosioner
Blanda sen alla ingredienser till biffarna. Värm en stekpanna och stek biffarna i oljan. När biffarna fått fin yta lyft över dom i en ugnssäker form, häll vatten i stekpannan och vispa upp skyn från botten
Grekiskabiffarmed pastasallad och fetaost (Linas matkasse) recept nedan. I helgen ska Mattias kanske vara i stugan med barnen då jag jobbar natthelg, och förmodligen äter de väl grillad korv nån av dagarna om jag känner dem rätt men annars vet jag inte
Låt sedan koka ner till den konsistens du vill ha den, till en sån här rätt är det gott med en tjock konsistens medans om du skall ha den tex till en pastasås eller liknande kan det vara gott med en lite lösare och då kan du blanda ut den med mer tomatkross
Vill man ha lite extra kolhydrater till så är det väldigt gott med exempelvis ris eller bulgur. Idag bjuder jag på härligt saftiga biffarmedgrekiska smaker
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.