Stort grattis från mig, det är en glädje att Sigrid vann. Hon gav mig en påse fantastiskt doftande ungersk paprikakrydda inköpt på en marknad efter en resa till Budapest
Till det gjorde jag marinerad fläskytterfilé med sallad och en sås gjord på skyn från köttet. Jag skivade potatisen för hand med en kniv (en mandolin är att föredra) så tunt som möjligt
Vi kommer då att koncentrera oss på det österrikiska-bayerska köket. Som huvudrätt kommer vi tillaga schweinehaxe, dvs fläsklägg som vi kommer att fixa på grillen
Sagt och gjort, jag startade bloggen med det här inlägget. För ett år sedan peppade Helena mig att börja blogga, som hade börjat blogga någon månad före mig, om vår stora passion - mat
påta i rabatterna och fixa med krukor medmera. vem vill påta i regnblöta rabatter och rensa i krukor fyllda med rengväta och klippa vått gräs kan man lika gärna låta bli
Ett urval nordiska ostar med valnötkaramell, timjansirap och pepparkakekrisp samt kummin-knäcke. Fårsalami "Stryn" Hackekorv med rotsellerisallad och akvavit
) eller göra Kramforsbullar - dvs med en vanlig florsocker+vattenglasyr som på den andra bilden. Å andra sidan finns det inte en chans att hänga med längre
Bästa sättet att laga till en stek är (enligt mig) att slänga ner den i en gryta med en massa goda ingredienser och sätta in den i ugnen och låta den tillagas där
Rör ut gelatinet med lite av hallonblandningen och häll det i en fin stråle ner i resten. Blanda kokos, kakao, majsstärkelse och bakpulver och rör ner i äggsmeten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.