Skiva den kokta potatisen och fördela jämnt ovanpå kavringen. Garnera valfritt tjockt lager ishavsrom från Abba på tårtan och dekorera med vackert röda granatäpplekärnor
De två gånger vi hittills lagat sedan alla vodka har vi njutit av en flaska. Jag minns inte vem av mig och min man som hittade inspirationsreceptet på Saveur, men jag tror det kan ha varit jag
Stort grattis från mig, det är en glädje att Sigrid vann. Hon gav mig en påse fantastiskt doftande ungersk paprikakrydda inköpt på en marknad efter en resa till Budapest
Jag har varit sjuk några dagar och spenderat tiden i soffan framför tv. n. Det är den enda gången jag ser Rachel Ray gillar henne och hennes matlagning
Bryn köttbitarna i smör tillsammans med finhackad lök på medelvärme i en gryta. Lägg den på ett mjölat bord och knåda tills degen känns fast och smidig
Vi har alltid kallat den för just mandeltårta. Detta bageri blev sedemera företaget Almondy , vars olika varianter av mandeltårtor de flesta någon gång smakat på
Milda, fina smaker som påminner om Wallenbergare. Det här blev riktigt gott. Och om vi inte hade haft den här bloggen hade vi förmodligen aldrig någonsin varken lagat eller ätit timbal
Artusi för svenskar | Italiensk mat från 1800-talet
Slå på vinet och låt det koka upp och ånga bort till en del. Receptet finns här på min blogg. 2 kycklingar, 400 gr körsbärstomater, 1 dl svarta oliver, 2 dl rött mustigt vin, 1 klyfta vitlök, 2 morötter, 1 msk torkad rosmarin, ½ msk torkad timjan, (ta färska kryddor om du vill men öka då mängden betydligt och lägg inte i dem förrän på slutet), salt (var försiktig med saltet för sardellerna är salta), peppar, 25 gr sardeller, 4 lagerblad, kycklingbuljongtärning. Lägg på locket och låt det puttra minst 60 min
Grattis mamma. En chock för oss alla och något som jag aldrig riktigt kommer att kunna förstå. Det förändrade mitt liv och idag lever jag på min stora passion – att laga mat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.