I detta fall blev det älfgfärsbiffar och en rotsaksgratäng som kom till då jag hittade en kålrot i kylskåpet som snart sett sina bästa dagar och behövde få komma till användning
Höstlovsvecka i våra trakter, sista oktoberdagen och vi bjuder på en vegetarisk gratäng. Under ett rejält täcke av den goda västerbottensosten hittas både gröna linser, kidneybönor och mumsig brysselkål med en mild örtsmak
Vi hade tacos i helgen IGEN =) och jag brukar alltid göra mer än vad vi äter upp så från vad vi hade kvar tänkte jag göra en egen variant på en blandning av en ungersk rätt och lasagne
Korv är ju nästan alltid uppskaddad av barnen. Jag tog pasta snäckor och barnen blev glada av det. Rör ihop grädde, creme fraiche, chilisås och smaka av med salt och peppar
Skölj av köttet i kallt vatten och torka av det med hushållspapper. Koka upp vatten, salt, skalad och klyftad lök, skalad morot i bitar, ska-lad rotselleri i bitar, vitpeppar, lagerblad, timjan och persilja i en gryta eller tryckkokare
5 portioner 9pp/portion500g fläskfile150g mager riven ost 12%1pkt bacon5dl milda mat grädde 4%Sätt ugnen på 150graderSkär fläskfilén i bitar Stek till fin färg,Skär bacon i mindre bitar och stek på hög värme fort
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.