Skriv utE-postFacebookTwitterTumblrPinterestGillaGilla Laddar. när jag gör gröt på helt råris i stället för risflingor, krossat eller helt bovete istället för boveteflingor och krossat eller helt havre istället för havregryn
Ett annat tips är att ha i lite kanel eller malen kardemumma i gröten – det är riktigt jättegott. Att göra gröt i mikro är ett annat mycket smidigt alternativ
Eller ännu hellre, lär dig smaka av. Nedanstående principer gäller för i princip all rökning av kött. Håller du kontroll på temperaturen i köttet, så bestämmer du också hur hårt, eller saftigt du vill ha köttet
, Gör en tjock rulle av degen och skär i portionsbitar. Lägg i paltarna och låt småkoka tills bullarna flyter upp (ca 10 min) och låt dem sedan småkoka i 45-60 minuter, Smält och skira smöret under tiden. 5 dl kornmjöl
ex torkad frukt, sylt eller något annat smakrikt så blir det gott. Helt klart en gröt värd att testa. Hittills har det blivit ett 70-talgrötvarianter här på bloggen och fler lär det bli nu när hösten är här. Här kommer en gröt (nummer 79 i ordningen) som i sig inte är så smakrik, men serverar du den med t. "Starkgröt" - 2 port. 2 msk korn- el. 4-5 dl vatten. Om du vill så kan du låta den stå och svälla eller koka på svag värme ca 3 min. Recept ur "Grötboken" "Starkgröt" - 2 port. 2 msk korn- el. 4-5 dl vatten
ex krusbärssylt Eller vinbärssylt med persika funkar säkert finfint med. Tydligen är det trendigt värre med grötav olika slag just nu och det är ju kul att trenderna lyckas slå mig i huvet nån gång då och då, för jag har ganska svårt att följa dem självmant
Det här är en av mina bättre sockerkakor gott folk. Vill du ha annan smak på kakan kan du i stället för pressad apelsin öka på mängden grädde - eller ta bara mjölk - och sedan smaksätta med exempelvis mint, kakao, bittermandelarom, citron, pepparkakskryddor, kardemumma eller något annat
Tillsätt senap, fond och 2 msk whisky, resten av grädden, peppar, farinsocker och soja. Smaka av och häll eventuellt i mer whisky efter smak, drygt 1 msk
benfritt kött av bog eller ytterlår. Hetta upp hälften av vardera smör och olja i en gryta. Skala och hacka lök och vitlök, skala och tärna morot och selleri
Hetta upp resten av oljan i en gryta. Smaka av med salt och peppar och servera med potatis. Lägg lök, salladslök, vitlök och morot i grytan och fräs 2-3 min under omrörning. 600 g högrev av nöt- eller lammkött av t
Vi hade tacos i helgen IGEN =) och jag brukar alltid göra mer än vad vi äter upp så från vad vi hade kvar tänkte jag göra en egen variant på en blandning av en ungersk rätt och lasagne
Man kan göra så mycket gott av säsongen alla bär och frukter. eller tills den fått lite färg. Flytta upp kakan till mitten av ugnen och grädda i ytterligare någon minut
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.