1 röd
vindruvaHär ser du alla klipp med Smart mellis från Sommarlov!1. Koka havregrynsgröt (koka upp 1 dl havregryn med 2 dl vatten och lite salt). Låt svalna något.2. Blanda nästan all gröt med kakao. Spara lite ofärgad gröt. Lägg ut den kakaofärgade gröten i form av Björne.3. Den ofärgade gröten blir nos och detaljer i öronen. Placera två stora russin som ögon. Av korinter och russin skapar du ögonbryn och mun. Vindruvan blir en nos.4. Ät och njut!
när jag gör gröt på helt råris i stället för risflingor, krossat eller helt bovete istället för boveteflingor och krossat eller helt havre istället för havregryn
Resten av apelsinen kan du spara till servering. ugnsbakad gröt. ugnsbakad apelsinchokladgröt toppat m keso, apelsin o mandelUgnsbakad apelsinchokladgrötlite mindre än 1 dl havregryn1 tsk bakpulver1 äggvita2 msk kaffe3 msk apelsinsaftinkråmet från ½ apelsin(+lite rivet apelsinskal)sötning efter smak (behövs inte)1. ) Grädda i mitten av ugnen i 15 minuter
Helt klart en gröt värd att testa. Hittills har det blivit ett 70-tal grötvarianter här på bloggen och fler lär det bli nu när hösten är här. Här kommer en gröt (nummer 79 i ordningen) som i sig inte är så smakrik, men serverar du den med t. "Starkgröt" - 2 port. Recept ur "Grötboken" "Starkgröt" - 2 port
Perfekt som frukost eller dig som vill avnjuta en skål med chokladig gröt som mellanmål. Denna variant är glutenfri men du kan givetvis tillaga den med vanligt havregryn
Helt klart en gröt värd att testa. Hittills har det blivit ett 70-tal grötvarianter här på bloggen och fler lär det bli nu när hösten är här. Här kommer en gröt (nummer 79 i ordningen) som i sig inte är så smakrik, men serverar du den med t. "Starkgröt" - 2 port. Recept ur "Grötboken" "Starkgröt" - 2 port
Tydligen är det trendigt värre med grötav olika slag just nu och det är ju kul att trenderna lyckas slå mig i huvet nån gång då och då, för jag har ganska svårt att följa dem självmant
Skölj av köttet i kallt vatten och torka av det med hushållspapper. Koka upp vatten, salt, skalad och klyftad lök, skalad morot i bitar, ska-lad rotselleri i bitar, vitpeppar, lagerblad, timjan och persilja i en gryta eller tryckkokare
Tjälknöl är nog något av det lättaste i matväg, det lagar sig själv i ugnen över natten. Tillbehören kan man avancera efter smak, tid och vad man har hemma
Torka av köttet och bryn det runt om i en stekpanna med smör. Koka upp coca-cola, rivet skal och pressad saft av apelsin, rosmarin, svartpep-par, hackad ingefära, skalad och skivad vitlök, salt och balsamicovinäger, i en gryta eller tryckkokare
Revbensspjäll av Lamm. Mitt lamm köpte jag uppe i Huså i höstas, byn ligger på baksidan av Åreskutan. Djuren är av rasen Åsenfår, som är en gammal allmogeras
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.