Ingredienser Portioner. 4 4 port ris 600 g strimlad kycklingfilé 1 msk olja salt peppar 2 dl crème fraiche (gärna feta/tomat) 2 1/2 dl kycklingbuljong (vatten och tärning eller fond) 1 burk soltorkade tomater (à 200 g) 150 g sockerärter Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
)Grönpepparbiffar med rårakor4 portNötfärsbiffar500 g nötfärs1 ägg1 tsk saltSvartpeppar (efter egen smak)100 g philadelphiaost2 tsk grönpeppar1 krm saltRårakor1 kg potatisSalt, svartpepparGrönpepparsås½ gul lök1 dl vatten2 tsk köttbuljongpulver2,5 dl matlagningsgrädde2 tsk grönpeppar¾ msk maizenaredningSojaBlanda ihop färs, ägg, salt och svartpeppar
Rör ihop färsens samtliga ingredienser på vanligt sätt och forma små fina biffar av den. Stek dem snabbt i het stekpanna i väl brynt smör, så att de får bra färg men ändå är helt röda och halvråa inuti
Grönpepparbiffar är lite av en favorit, någonting vi faktiskt går och längtar efter till och från. En av anledningarna till att vi inte gör det så ofta är att det inte är så lätt att få tag i god och grovmalen fläskfärs
Dessa kan göras med valfri viltfärs och säkert med annan köttfärs. Generös användning av grädde i samband med viltfärs gör att hälsonivån fortfarande känns ok
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.