Nyp ihop smör och mjöl med fingrarna. Nagga hål med en gaffel. Så här gör du. Tillsätt sedan vattnet. Tryck ut degen i en pajform, cirka 24 cm i diameter
En grönkålspaj får gärna finnas med på mitt julbord. Varför inte njuta den så här dagarna innan jul tillsammans med en god rödkålssallad (blir garanterat färgstarkt och vackert på tallriken)
Tryck ut små stjärnor eller hjärtan med ett mått att dekorera pajen med. Lägg stjärnorna på en tallrik och täck med plastfolie, och ställ in tallriken i kylen
Ingredienser Pajskal 125 g Smör 3 dl Vetemjöl 3 msk Vatten 150 g färsk grönkål 1 st stor gul lök 1 st vitlöksklyfta 1 msk Olivolja 1 tsk Salt 1 krm svartpeppar 3 st Ägg 1
Men med tanke på hur många veckor efter som jag brukar få äta resterna av dessa, valde jag i år att endast göra en huvudrätt och sedan frossa i alla goda tillbehör så som brysselkål, vörtbröd och ostar
~Neta & Peppe~. Börjar det bli tjatigt med vegetariska recept. Grönkål kanske kan upplevas lite väl julig för er nu men så länge den finns att köpa i vår affär så kommer vi att delge er recept med grönkål i
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.