Grönkålspajmedvalnötter, hur smarrigt låter inte det. Och som om att det inte räckte med grönkål och valnötter i pajskalet så har vi dessutom lagt ner en smakrik ost, Västerbottensost för vår del, för att höja smaken ytterligare ett snäpp
Grönkålspajmedvalnötter och västerbottensost. En grönkålspaj får gärna finnas med på mitt julbord. Denna har underbar fyllning av grönkål, valnötter och västerbottensost – smakrik och god med julkänsla
Inlägget Grönkålspajmed chévreost och valnötter dök först upp på Healthspiration. Denna grönkålspaj kräver dock lite förberedelser, men är helt klart värd det
5 dl Mjölk 140 g ädelost 1 dl Valnötter Lägg i inköpslista Måttomvandlingstabell. Ingredienser Pajskal 125 g Smör 3 dl Vetemjöl 3 msk Vatten 150 g färsk grönkål 1 st stor gul lök 1 st vitlöksklyfta 1 msk Olivolja 1 tsk Salt 1 krm svartpeppar 3 st Ägg 1
Ta ut det förgräddade pajskalet och fyll det med grönkål, lök och valnötter. Den här pajen gör sig bra på julbordet, men den funkar minst lika bra på en buffé eller som en lunch tillsammans med sallad
Tryck ut degen i en pajform med hög kant, ca 24 cm i diameter. Nagga med gaffel och ställ kallt i ca 30 min. Häll över äggstanningen, strö över valnötterna och grädda i nedre delen av ugnen i 35-40 min. 1-2 dl grovhackade valnötter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.