Grönkålspaj med valnötter
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 125 g smör

  • 13 dl vetemjöl

  • 12 msk vatten
  • 1200 g grönkål
  • 11 rödlök
  • 11 msk olja
  • 1150 g ädelost
  • 11 dl grovt hackade valnötter
  • 12 dl matlagningsgrädde
  • 1
 salt
  • 1
 svartpeppar 
Nyp ihop smör och mjöl med fingrarna. Tillsätt sedan vattnet. Tryck ut degen i en pajform, cirka 24 cm i diameter. Nagga hål med en gaffel. Låt stå kallt minst en halvtimme.

  • 1 Sätt ugnen på 200 grader. Baka pajskalet i cirka 10 minuter.
  • 1
 Hacka grönkålen grovt. Hacka löken. Fräs kål och lök i olja 3-4 minuter.

  • 1 Lägg kål- och lökblandningen i pajskalet. Skär osten i bitar eller smula den och fördela i pajskalet. Strö på nötterna. Vispa ihop ägg, grädde, salt och peppar. Häll äggsmeten i pajskalet.

  • 1 Baka i ugn cirka 35-40 minuter.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.