Grön vårsallad med fröcrunch
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 500 g grön sparris
  • 1300 g haricots verts
  • 165 g babyspenat
  • 1150 g fetaost
  • 11/2 dl pesto
  • 11 1/2 msk pressad citron
  • 11/2 dl olivolja
  • 1 salt
  • 1 svartpeppar
  • 11/2 dl pumpakärnor
  • 11/2 dl solroskärnor
  • 11 tsk olivolja
  • 12 tsk flytande honung
  • 11 krm chiliflakes
  • 11 tsk flingsaltPestovinägrett: Vispa ihop ingredienserna.
  • 1 Honungsrostade frön: Stek kärnor och frön hastigt med olja, honung och chili tills de får färg. Ta från värmen och blanda med flingsalt.
  • 1 Bryt av den nedre, grövsta delen på sparrisen. Koka sparris och haricots verts knappt mjuka i lättsaltat vatten. Häll av och spola i kallt vatten. Låt gärna grönsakerna ligga i isvatten för krispighet.
  • 1 Blanda sparris och haricots verts med vinägretten. Vänd ner spenaten precis vid servering. Lägg upp på fat. Smula över fetaost och strö på frön.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.