Här kommer ett gott recept som passar perfekt till sommaren. Typiskt men inte oväntat, allt sjukt verkar ju fastna på mig nuförtiden och många på jobbet hostar och hostar och snuvar
Till maten blev det ett gott rödvin. Nu ska det övas, både på jobbet och hemma. salt och peppar. -) Jag får skylla på att jag varit på kurs tors-fre denna veckan, en Photoshop kurs
och det är så himla mjukt ochgott. Igår hade vi en så blåsig och kall dag här hos oss. Och vad är väl lämpligare än att ställa till med brödbak en kall och ruggig dag
Gjorde till middag en enkel och god rätt som alla tyckte var jätte god =). salt och peppar. stek sedan lök och spenat i en stekpanna, tillsätt skinkan och philadelphiaosten smaka av med salt och peppar
Till maten drack vi ett otroligt gott vin som passade alldeles utmärkt till maten. Så himla smidigt med grytor tycker jag, man gör den på fm eller dagen och så får den stå och småputtra hela dagen tills det är dags för servering
Kan göras i förväg och värmas på inför servering. Halstrade pilgrimsmusslor med blomkålspuré och saffransmajonnäsLyxig och arbetad förrätt där allt kan förberedas, bara musslorna lagas direkt före servering
Programmet är en stor satsning som jag gör på att ta Jävligt Gott till nästa steg och göra det som jag tror att vi allesammans tänkt på, men kanske väntat på att någon annan skulle ta tag i – ge Sverige det där jävligt schysst veganska matlagningsprogram som vi alla väntat på
Soppan är busenkel att laga, ochgott blir det dessutom. Lite under halva fick bli soppa, och en del blev det paj av och resten är fortfarande i kylskåpet och väntar på att jag skall komma på något kul att laga av den
Finputsa en lagom stor oxfilè och gnid in den med nypressad färsk vitlök samt den halva citronenKrydda den med salt, svartpeppar, citronpeppar och persiljaBryn oxfilèn i en gjutjärnspannaTa upp oxfilènStek rikligt med färska, eller ca 2 burkar kantareller tillsammans med 1/2 paket baconSkiva 2 stora gula lökar och bryn dessa gyllenbrunaSkiva sedan 2 stora tomaterGör en bädd av löken, tomaterna och de stekta kantarellerna samt wookgrönsakerna och placera sedan filèn överst på bädden i stekpannanStek klart i ugnen till önskad temperaturGör eget potatismos och spritsa det runt oxfilèn när den nästan är färdigPlacera allt i ugnen på ganska hög värme tills moset får en gyllenbrun ton o topparnaServera Kockens utsökt goda kylda bearnèsås tillNjut
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.