Sjud gurkmeja och vatten på låg värme i ca fem minuter till en krämig pasta. Lägg i 1 tsk av gurkmejapastan, ingefära, rapsolja, honung, mynta och mandelmjölk i en kopp. Gurkmejan räcker till ca 3 liter dryck, förvara pastan i en glasburk i kylskåpet och ta lite varje gång
Jag gillar fröknäcke, jag gillar pistaschnötter, jag gillar bovete och jag gillar sesamfrön. Alltså bestämde jag mig för att förena dem alla i ett och samma bakverk
Efter att ha läst en massa artiklar om gurkmeja så har jag försökt att få i mig och familjen gurkmeja varje dag, antingen i maten (ett enkelt sätt är att ha lite i sås eller riset) eller att dricka det i ”goldenmilk”
Smaka av med svartpeppar och lite anjovisspad. Fröknäcke. Blanda 125 g hackad anjovis, 3 hackade hårdkokta ägg och 1 dl hackad dill. Blanda i en bunke 1 dl solrosfrön, 1 dl sesamfrön, 1 dl linfrön, 2 dl majsmjöl, 0,5 dl olivolja och en nypa salt
Fröknäcke - nyttigt, glutenfritt och lite smått beroendeframkallande. Mina innehåller linfrön, sesamfrön, solrosfrön, pumpakärnor utblandat med potatismjöl och maizena, därför räknas de även som helt glutenfria
Ingredienser Portioner. 4 glas 1 msk färsk eller malen gurkmeja 1 tsk färsk eller malen ingefära 1 tsk malen kardemumma 1 tsk malen kanel 1 krm vaniljpulver 4 tsk kokosolja 1/2 dl vatten 8 dl osötad havredryck eventuellt honung att söta med Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Ett fröknäcke med mandelsmör och granskott (jag har fortfarande kvar från vår livslustiga julgran som tog det här med skottår på allvar) och ett med avocado mosad med kokosolja och toppad med blåbär
6 Avokadokräm 1 avokado 2 msk färskost eller yoghurt 2 tsk färskpressad citronjuice 2 krm salt 1 krm svartpeppar 1/4 gurka 12 bitar fröknäcke (se länk under steg 2) 100 g rökt eller gravad lax klippt krasse eller ärtskott till garnering Lägg till i inköpslistan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.