Jag brukar alltid ha grunden 1 ägg + 1 dl havregryn och sedan tillsätter jag någon form av "vätska", fler olika frön, gryn eller mjölsorter och annat för att både sätta smak och ge näring. 1 dl havregryn. 1 msk jordnötssmör. 2 msk frystorkade granatäppelkärnor - delikatess som smakar som det bästa söt/sura godiset. 1 dl havregryn och sedan tillsätter jag någon form av "vätska", fler olika frön, gryn eller mjölsorter och annat för att både sätta smak och ge näring. 1 ägg 1 dl havregryn. 1 msk jordnötssmör. 2 msk frystorkade granatäppelkärnor - delikatess som smakar som det bästa söt/sura godiset
Klipp den i småbitar och de blir förvillande lika godisbitar. Ta de frukter du får tag i, se gärna till att få med olika färger och toppa eventuellt med nötter och kakaonibs (bitar av kakaoböna) eller hackad mörk choklad för att få ännu mer näring och härlig crunch i tuggorna
Skölj av köttet i kallt vatten och torka av det med hushållspapper. Koka upp vatten, salt, skalad och klyftad lök, skalad morot i bitar, ska-lad rotselleri i bitar, vitpeppar, lagerblad, timjan och persilja i en gryta eller tryckkokare
2,5 dl ekologiskt jordnötssmör crunchy med salt (jag använder green choice). 0,5 dl agavesirap. 2,5 dl ekologiskt jordnötssmör crunchy med salt (jag använder green choice). 0,5 dl agavesirap
Visst är det bra med nyårslöften i hälsans tecken men för att man ska orka hålla igång med träning och nyttig mat tycker jag det krävs avbrott med något syndigt gott och det är precis vad de här är
med lakritspulver eller smörkola-extrakt men jag valde att använda mig av bittermandelolja och vaniljpulver för jag tycker om smaken (blir som marsipan nästan) och det är saker som är enkla för er att hitta på ICA eller Coop
Tjälknöl är nog något av det lättaste i matväg, det lagar sig själv i ugnen över natten. Tillbehören kan man avancera efter smak, tid och vad man har hemma
Torka av köttet och bryn det runt om i en stekpanna med smör. Koka upp coca-cola, rivet skal och pressad saft av apelsin, rosmarin, svartpep-par, hackad ingefära, skalad och skivad vitlök, salt och balsamicovinäger, i en gryta eller tryckkokare
Revbensspjäll av Lamm. Mitt lamm köpte jag uppe i Huså i höstas, byn ligger på baksidan av Åreskutan. Djuren är av rasen Åsenfår, som är en gammal allmogeras
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.