150 g
rumsvarmt smör 5 dl mjöl 1 ½ tsk bakpulver ¾ tsk salt 2 ½ dl mjölkSå gör du: Sätt ugnen på 225 grader. Ner med smöret och de torra ingredienserna i en bunke. Nyp ihop smöret med de torra ingredienserna. Tillsätt mjölken och blanda ihop allt till en deg. Den ska vara lite kladdig. Forma degen till en limpa på en bakplåtspappersklädd plåt. Se till att ha ordentligt mjölade händer så att degen inte fastnar. Degen ska fortfarande vara kladdig. Toppa med lite mjöl. Mest för att det blir snyggt och får dig att känna dig som en bagare. Grädda limpan mitt i ugnen i 23–25 min. Ropa på familjen och känn dig som en hjälte Breakfast time!
Här kommer ett recept på riktigt saftiga och goda tekakor som ni måste testa att baka i helgen. Tekakorna bakade jag på en bas av gröt och det är det som gör dem så saftiga
Smula jästen i en bunke och tillsätt mjölken. Häll i smält smör, salt, sirap och mjölet lite i taget. Ta upp degen och platta ut den i en smord långpanna, ca 20×30 cm. Strö över lite rågsiktsmjöl ovanpå rutorna och grädda längst ner i ugnen tills de fått fin färg, 12-18 min
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.