Fläskfilé i god sås. 6 port. 800 gram fläskfilé1 tsk salt1 tsk grovmalen svartpeppar1 hackad gul lök2 dl crème fraiche2 dl grädde2 msk chilisås1 msk Worcestershiresås1 msk soja1-2 pressade vitlöksklyftor1½ msk rosepepparhackad persilja Skär filen i skivor ca 2 cm, platta ut dem något
Skär fläskfilén i 2. 4 port 600 g fläskfilé (går även med kycklingfilé) 3 tomater 1 pkt bacon, klippt 1 stor brk champinjoner 5 dl grädde 3 msk sötstark senap 1 vitlöksklyfta kalvfond riven ost Bryn bacon och låt rinna av på papper
Skär fläskfilén i smala skivor och krydda med Roasted Garlic & Pepper, lägg sedan över dem i en panna och stek på hög värme i 1-2 min på varje sida så de får fin färg
Stek fläskfiléstrimlorna i smör i en wokpanna. Salta och rör ner currypastan på slutet av stekningen, rör tills currypastan smält och allt köttet fått ta del av den
Gnid in köttet med salt och peppar. Bryn köttet, sätt sen in köttet i 225 graders ugn ca 10 - 15 min. Finhacka vitlöken och låt den puttra i smör ca 1 minut utan att ta färg
Från några, av de alla, bokmärkena jag har på telefonen, valde jag " Världens Godaste Fläskfilé". Ja, Kajsa (största tösen) och hennes Fredrik kom mot Göteborg, för att hälsa på över helgen
Bryn fläskfilén så att den får fin färg. Lägg på fläskfilén, färska tomater, paprika och champinjoner. En riktigt god pizzadeg med durumvetemjöl hittar du här
sätt på ugn på 225 grader, Rensa fläskfilén och skiva den. Bryn bitarna i stekpanna peppra o salta lite, Lägg filén i ungsfast form, Stek champinjonerna, lägg dem ovanpå filen i formen, Blanda de båda creme fraicherna, tomatpure, kryddor vitlöken (pressad) och chutneyn, Häll alltsamman över köttet o champinjonerna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.