Servera med ris. Fläskfilé i god sås. 6 port. 800 gram fläskfilé1 tsk salt1 tsk grovmalen svartpeppar1 hackad gul lök2 dl crème fraiche2 dl grädde2 msk chilisås1 msk Worcestershiresås1 msk soja1-2 pressade vitlöksklyftor1½ msk rosepepparhackad persilja Skär filen i skivor ca 2 cm, platta ut dem något
Vi har ju en bra elgrill på vår balkong som vi är jättenöjda med men det är alltid roligt att få se hur grillproffs gör och vilka grillar och tillbehör som de tycker är bra
4 port 600 g fläskfilé (går även med kycklingfilé) 3 tomater 1 pkt bacon, klippt 1 stor brk champinjoner 5 dl grädde 3 msk sötstark senap 1 vitlöksklyfta kalvfond riven ost Bryn bacon och låt rinna av på papper
Toppa med smakrik riven ost och gratinera i ugn i ca. Serveras med fördel till pressad potatis, eller annan potatis, men går nog även utmärkt till pasta eller ris
Grytan blir mediumstark. Servera med kokt ris. Stek fläskfiléstrimlorna i smör i en wokpanna. Salta och rör ner currypastan på slutet av stekningen, rör tills currypastan smält och allt köttet fått ta del av den
Börja med grönsakerna. Krydda med salt, peppar och rosmarin. Servera med grönsakerna. På hösten är det mycket gott med ugnsrostade grönsaker och rotfrukter, istället för bara potatis
Gnid in köttet med salt och peppar. Pudra över mjöl och späd med buljong och grädde. Pressa den kokta potatisen och rör i äggulorna, smöret och grädden smaka av med salt och peppar
Smält i en kastrull crème fraiche och ädelosten, krydda med örtsalt, strö riven ost över. Skär fläskfilén i skivor och stek den därefter lägges i en eldfast form
Här serverades rätten med kokt jasminris och en grönsallad. Från några, av de alla, bokmärkena jag har på telefonen, valde jag " Världens Godaste Fläskfilé"
Gör en toppredning genom att blanda en liten del av vattnet med potatisstärkelsen. Koka upp vatten med grönsaksbuljongen och oljan, vispa ner, gelén, sojasås, salt och peppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.