Det somär lättast att byta ut mejerierna mot, är kokosmjölk och kokosgrädde. När jag bakar, så tillför kokosen, en lätt arom och sötning, vilket innebär att man helt kan utesluta sötningsmedel
Testade att göra lchf våfflor idag med mandelmjöl , och jovisst det blev gott. ) Recept 4 ägg 2 dl mandelmjöl 2 dl grädde 2 tsk bakpulver 1 msk fiberhusk Vaniljpulver Lite salt Blanda ihop allt till en smet
Det var första gången vi testade LCHF-våfflor och även om de inte blev lika frasiga som vanliga våfflor brukar bli så tyckte vi att de blev väldigt goda
Godaoch frasiga våfflor får du enkelt ihop själv. Tänk även på att smörja järnet med smält smör innan du gräddar och smörj även mellan varje färdig gräddad våffla
Det tycker jag ärgodare än margarin ( och förmodligen nyttigare i normala mängder). I mitt jobb somhemkunskapslärare kommer jag hela tiden i kontakt med olika allergier, intoleranser och matregler så lite erfarenhet har jag ju så klart av anpassad kost men det är en annan sak så här i vardagen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.