Receptet är baserat på Teffmjöl, ett etiopiskt naturligt glutenfritt sädesslag (en sorts gräs) som har varit ett av mina främst använda mjöler i skafferiet den senaste tiden
Rör ner filmjölken med frömixen och bryt jästen i mindre bitar och tillsätt. potatismjöl, rismjöl, mandelmjöl, durramjöl, bovetemjöl, majsmjöl, havremjöl, teffmjöl, nyponskalsmjöl, sojamjöl
Jag har redan spanat in flera brödrecept i mitt senaste lektörsexemplar av den här boken så räkna med att det kommer att komma mer glutenfritt här på bloggen inom kort
Det här receptet på glutenfria och mjölkfria fullkornsfrallor medteff har jag snott nästan rakt av från Nilla som är kostrådgivare och kokboksförfattare, och som driver bloggen Nillas Kitchen
Jag måste säga att jag har dålig erfarenhet från glutenfria bakupplevelser. Men nu äntligen, här kommer recept på en supergod äppelkaka som även kan bjudas på när man har glutenintoleranta gäster
Men då gör jag scones på morgonkvisten, väldigt fort gjort att blanda ihop degen/smeten och så gräddas dom medan jag sminkar mig och gör alla andra sysslor
Blanda ut jästen i vattnet tillsammans med olja och honung. Vispa med en gång (utan att vänta) hastigt ihop med en ballongvisp eller slev till en jämn smet
Mixa dem med en stavmixer tills keson blir lite slät, då slipper du kesoklumpar i brödet. Låt degen stå och svälla medan du värmer ugnen, i 10 min. Värm ugnen till 200° och klä en plåt med bakplåtspapper. Forma 6 st platta bröd, pensla med ägg och strö på sesamfrön
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.