Glutenfritt filmjölksbröd med lingonsylt & chiafrön
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2 dl krossat bovete
  • 12 dl bovetemjöl
  • 11 dl sojamjöl
  • 11 msk psylliumfrömjöl (psyllium eller fiberhusk)
  • 11 dl linfrön
  • 12 msk chiafrön
  • 11 tsk salt
  • 11 tsk bikarbonat
  • 11 dl lingonsylt
  • 13 dl filmjölk
  • 12 msk mörk brödsirap
  • 1 ev smör och bovetemjöl till formen 1⁄2 tsk bovetemjöl, att strö överSätt ugnen på 175 grader.
  • 1 Lägg en bit bakplåtspapper i en 1 1⁄2-liters brödform eller smöra och mjöla den.
  • 1 Skölj det krossade bovetet.
  • 1 Blanda alla torra ingredienser.
  • 1 Blanda i det krossade bovetet.
  • 1 Blanda i lingonsylt, filmjölk och sirap och lägg över degen i formen.
  • 1 Låt degen svälla i 10 minuter. Strö över bovetemjöl.
  • 1 Grädda brödet på nedersta falsen i cirka 50 minuter.
  • 1 Låt brödet vila i 5 minuter, vänd sedan upp det på galler.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.