Smaka av med salt och peppar och se till att konsistensen på smeten är fast utan att bli torr genom att ha i mer ströbröd och/eller grädde eller vatten
” Det är inget mindre än våra favoriter - mandelbollarna. Man kan lätt tro att det enda vegetariska alternativet till dessa är quornbullar, men det finns faktiskt något som både är otroligt enkelt att göra, och kan få den mest maniska köttälskaren att utbrista
3/4 dl ströbröd. 1/2 dl mjölk enligt eget val. Så här gör du. 40 minuter. Rör samman mjölk och ströbröd i en bunke och låt stå för att svälla i 10 minuter
Jag gjorde ett glutenfritt hamburgerbröd på (glutenfria) havregryn och hasselnötsmjöl som jag kryddade med brödkryddor och gurkmeja (delvis för färgens skull, men det gav även mycket god smak)
Förutom att de är glutenfria så är de proteinrika, lätta att ha att göra med, och lossnar lätt. Idag blir det paj igen, det har blivit några stycken den senaste tiden med lite olika fyllningar
Testa det här helt glutenfria receptet – du kommer inte att ångra dig. Det är många som tror att man måste ha skorpsmulor i köttbullesmeten för att få härligt saftiga köttbullar som håller ihop bra, men det är inte sant
Under sina månader i Australien har han hunnit bli vegetarian så istället för riktiga köttbullar så bjöd jag på köttbullar gjorda av quorn och det blev riktigt smaskigt
– Men mamma, jag gillar inte hemmagjorda köttbullar. 1/2 – 2 msk dijonsenap. 1/2 dl grädde. Efter att jag mer eller mindre tvingat i honom en 1/2 köttbulle, så tänkte han ge sig på ett par till. 1 ägg 1/2 – 2 msk dijonsenap. 1/2 dl grädde
Jag gjorde denna vegetariska pizza med massor av goda saker på. 1/2 dl kokosmjöl. 1/2 dl bovetemjöl. 1/2 tsk svartpeppar. Du kanske gillarEn riktigt smarrig frukostVåfflor utan gluten, mjölk och sockerVegetariska minipajerSupermusli fri från gluten och raffinerat sockerMugcake på naturligt vis 2,5 dl mandelmjöl. 1/2 dl kokosmjöl. 1/2 dl bovetemjöl. 1/2 tsk svartpeppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.