Smula jästen i en bunke och lös upp den med vatten och olja. Lägg dom på en plåt med bakplåtspapper. Rulla degen till 12 st runda tekakor. Nagga med gaffel och låt jäsa i 40 minuter. Pensla med uppvispat ägg och grädda i mitten av ugnen i ca 8 minuter
Pensla bullarna/tekakorna/hamburgerbrödenmed smält margarin eller ägg. Kommer nog bli en del Gluten och laktosfria recept i bloggen framöver eftersom jag inte får äta något med det
Risenta har kommit ut med två glutenfria nyheter. Pannbröd medmorot. Det var längesedan jag bakade bröd så jag rotade runt i köksskåpen (det är inte det lättaste kan jag säga, skåpen är proppfulla med saker och vet inte ens vad jag har och inte har) och hittade en påse med Durramjöl som jag fick från Risenta för ett tag sedan
10 tekakor. 4 dl glutenfria havregryn (tex semper eller friends of Adam). Jag smaksatte mina tekakormed 1tsk brödkryddor men det är lika gott utan 10 tekakor 5 dl mjölk. 4 dl glutenfria havregryn (tex semper eller friends of Adam)
Vispa ihop det lätt med ägg, curd och grädde. Rör om ordentligt så det blandas väl, och häll upp smeten i en väl smord bakform, gärna med löstagbar kant och eventuellt med ett smort bakpapper i botten
Forma degen till tekakor, lägg på plåt och nagga med gaffel. Arbeta degen väl med degkrokar. Dessa tekakor har vi fått prova och det var riktigt, riktigt goda
Strö över frön och täck med folie. Vispa äggen lätt och rör ner morotsröran. Känn med handen att det är fast och fint, låt annars stå inne 15 minuter till
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.