Vegetarisk linsburgare med glutenfritt hamburgerbröd. Jag gjorde ett glutenfritt hamburgerbröd på (glutenfria) havregryn och hasselnötsmjöl som jag kryddade med brödkryddor och gurkmeja (delvis för färgens skull, men det gav även mycket god smak)
Blanda mandelmjöl, bovetemjöl, margarin och vatten i en bunke tills det blivit en jämn deg, bred degen i en ugnsfast form, gärna ca 1 cm upp på kanterna, strö på aromsaltet
Förutom att de är glutenfria så är de proteinrika, lätta att ha att göra med, och lossnar lätt. Den här gången fick det bli en vegetarisk paj med inspiration från Italien
Häromdagen testade jag att göra en glutenfri pizzabotten med blomkål som huvudingrediens. Jag gjorde en helt vegetarisk pizza den här gången, anledningen till det var att jag ville testa en fin buffelmozzarella som jag köpte på Mezza och ostronskivling från marknaden, som jag hade marinerat i en kryddig citronlag
Det glutenfria pajskalet är en ny favorit, som jag är riktigt nöjd med. Den här veckans vego får bli en lite annorlunda paj med färska champinjoner och zucchini, och med ett krämigt täcke av mozarella och kronärtskockspesto
Jag har länge velat hitta ett pajskal som både är gott och glutenfritt. Det här glutenfria pajskalet från Monica på vin och matguiden blev helt fantastisk bra
Tänk, nu har vi vår sjunde månad på året här och sommaren väljer fortfarande att avvaktande vänta ut oss i periferin för att se när tålamodet tryter helt hos alla stackars svenskar
Det här receptet är alltså plockat från ”Mera vego” men anpassat till glutenfritt och med mindre vitlök än originalreceptet då jag tycker det räcker med vitlöken i peston
Med en LCHF-anpassad pajdeg passar den här köttfärspajen även alla er som föredrar lågkolhydratkost. Här får du ännu ett förslag på en paj att förgylla fredagskvällen med
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.