Tillsätt ev mer mjöl, det ska inte riktigt släpa i kanten, känn heller med fingret att den har en härlig, smörig känsla och ingen deg stannar på ditt finger
LivsstilGlutenfria semlor med kokosgrädde Av. LÄS OCKSÅGlutenfria semmelwrapsÄldre. florsocker att pudra på dom färdiga semlorna, helt valfrittValfri grädde att toppa med, t
Kanske blir en semla eller två när jag kommer hem istället. Alla semlor är förstås glutenfria men bakade med olika sorters mjöl och sötning, så du kan lätt hitta en variant som passar just dig
Lotta Frithiof, matredaktör på Uppsala Nya Tidning, frågade för ett tag sedan om jag ville göra en glutenfrisemla till ett semmelreportage i torsdags, och det ville jag naturligtvis
Alla som har någon form av allergi eller intolerans, eller väljer bort vissa livsmedel av anledning vet också att det är dagar som dessa när konditorierna, Facebookflödet å Instagram fylls – av tjuvfuskande semmelätare – med bilder på bakverk i vad som känns som en evighet och man är ensam utan
För att få plats med fyllningen kan man gröpa ur bullen med en tesked. Glutenfria semlor. Riv mandelmassan grovt och blanda med några matskedar ovispad grädde till lagom konsistens
Jag gjorde släta bullar istället och använde till semlor, jag provade en gång med Sempers Mix med vetestärkelse en gång med Sempers fina mix utan vetestärkelse det som är i röd skrift är det som ska till om du önskar semlorna utan vetestärkelse
Men efter år utan semlor och alla andra med gräddiga näsor som uttrycker en sådan glädje när de smaskar i sig sina semlor gör ju att även jag vill testa om det verkligen är så gott som det ser ut
Glutenfria och veganska dessutom, så kan inte bli bättre för oss med IBS magar. Dessa underbara semlor gjorde jag igår med soyagrädde och mandelmassa med honung
Riv mandelmassan fint och blanda med mjölken. Vispa grädden och fyll upp en spritspåse med stjärntyll. Skär av toppen på bullarna eller klipp trekantiga lock med en sax
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.