Så då vispade jag ihop en Leila-kladdkaka. Det var väldigt länge sen jag gjorde kladdkaka. GlutenfriLeila-kladdkaka50g smör1/2 dl matolja2 ägg1dl strösocker1dl farinsocker2 1/2dl Lailas gula mix4msk kakao2tsk bakpulver1tsk vaniljsockerSätt ugnen på 175 grader
En kladdkaka ville hon bjuda på så jag köpte en ny (För mig) glutenfri mjölmix att prova. En kollega ville att jag skulle baka lite glutenfritt till ett kalas dom skulle ha och det tycker jag är kul, en utmaning så självklart sa jag ja
Denna kladdis är gjord med bas på svartbönor, jag har sett att flera använt detta i brownies och ville testa detta på kladdkaka men ska erkänna att jag var väldigt skeptisk
De är glutenfria, mjölkfria, äggfria och utan raffinerat socker. Igår skulle jag ju möta upp en vän för en promenad i skogen med lite fika och kvalitetstid
Därför gjorde jag en kladdkaka som jag tycker så mycket om. Kladdkakan ska enligt mig vara rejält kladdig när den tas ut, för konsistensen kommer att bli mycket fastare när den fått stå till sig och svalna
Kladdkaka… kladdig, sensuell, enkel, snabb och som samtidigt ger en känsla av vardagslyx… på samma gång som den är naturligt glutenfri, mjölkfri och utan vitt socker
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.