Jag började för sex år sedan med en äppelkaka med citroncurd, och slutar på samma sätt med en citronsmakande äppelkaka, men den här gången med en glutenfri variant med hirsmannagryn och mascarpone
Jag måste säga att jag har dålig erfarenhet frånglutenfria bakupplevelser. Men nu äntligen, här kommer recept på en supergod äppelkaka som även kan bjudas på när man har glutenintoleranta gäster
Hon hade gjort ett glutenfritt bananbröd, som var så otroligt saftigt, och dessutom helt fritt från socker - perfekt både som frukost och efterrätt med andra ord
Ni trodde väl inte att ni skulle få paus från äppelkakorna. Men nu är det alltså äppelkaka igen som gäller, och den här gången en LCHF-variant - om man vill
Vissa år slår det förstås fel och man får knappt ihop till en endaste äppelkaka, men väldigt ofta dignar alla våra olika äppelträd av frukt som dels förvandlas till must på Äppelfabriken på Ekerö, dels blir till mos, dricka, äppelkakor och allt möjligt annat
Vill du testa någon annan variant kan jag rekommendera den här med hirsmannagryn, den här med mandelmjöl och kokosmjöl, den här saftiga äppelkakan med vita bönor i smeten, här en LCHF-variant, här en äppelkakepaj, här en äppelkaka av det lite mer rustika slaget, här en äppelkaka med kolasmak och karamelliserad mjölk, här en enkel och kryddig äppelkaka, här en äppelsmulpaj med havrekokostopping och vit choklad, här en riktigt lättgjord efterrättskaka med äpplen, och här en riktig festkaka med mango och mandelmassa
Gjorde om det lite så att det blev glutenfritt och mums. Äppelkladdkaka- glutenfri. 2 ¾ dl glutenfri mjölmix ( använde Lailas blå). 3 ägg 2 ¾ dl glutenfri mjölmix ( använde Lailas blå)
Jag provade att göra äppelkakanglutenfri ifall Adam var pigg nog att smaka. 3 ½ dl glutenfri mjölmix( jag använde Lailas blå). 3 ½ dl glutenfri mjölmix( jag använde Lailas blå)
Sätt ugnen på 225°. Smöra en liten långpanna eller form ca 25x 30 cm med 1 msk smör. Mjöla den väl och strö riven ost i botten och så att sidorna täcks väl
Här kommer ett recept på en god saftig, nötig äppelkaka med smak av höst. Vänd sedan ned 100g mandelmjöl, 100g glutenfri finmix, 1tsk vaniljsocker, 11/2tsk bakpulver och en liten nypa salt
Glutenfri mjuk äppelkaka med frosting2 ägg. Otroligt god och saftig mjuk kaka med rivna äpplen. Den söta och lite syrliga frostingen ger kakan en extra smakdimension men den är även god att äta precis som den är
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.