Den här varianten är förstås glutenfri som vanligt, och blev väldigt saftig och god. Här hittar du en LCHF-variant på äppelkaka, här hittar du enäppelkakamed kokta vita bönor i smeten, här hittar du en riktigt nyttig och rustik äppelkakevariant, och slutligenen riktig festkaka medäpplen, mango och mandelmassa
Jag började för sex år sedan medenäppelkakamed citroncurd, och slutar på samma sätt meden citronsmakande äppelkaka, menden här gångenmedenglutenfri variant med hirsmannagryn och mascarpone
Smörj bottnen och formens sidor med smör och “bröa” medmandelmjöl. Det räcker gott och väl för att försörja vår lilla familj medäpplen under resten av året
Jag måste säga att jag har dålig erfarenhet från glutenfria bakupplevelser. Men nu äntligen, här kommer recept på en supergod äppelkaka som även kan bjudas på när man har glutenintoleranta gäster
Alltså gjorde jag enäppelkakamed Sukrin så att alla skulle kunna delta på samma villkor. Jag brukar ju inte gärna vilja baka med Sukrin, utan föredrar råsocker eller kokossocker, men när man nu har hängivna LCHF-are i sin vänkrets måste man ju bjuda till emellanåt
Inget husk och inget xantangummi i de här glutenfriakolasnitten. Han hade utgått från ett recept med vanligt vetemjöl som han hittat på nätet och helt enkelt bytt ut vetemjölet mot mandelmjöl
Ät gärna äppelkakan lite ljummenmed vispad grädde, vaniljsås eller halvsmält glass. Rör till en jämn smet och häll i en smord bakform, gärna med löstagbar kant
Vill du testa någon annan variant kan jag rekommenderaden här med hirsmannagryn, den här medmandelmjöl och kokosmjöl, den här saftiga äppelkakanmed vita bönor i smeten, här en LCHF-variant, här en äppelkakepaj, här enäppelkaka av det lite mer rustika slaget, här enäppelkakamed kolasmak och karamelliserad mjölk, här enenkel och kryddig äppelkaka, här en äppelsmulpaj med havrekokostopping och vit choklad, här en riktigt lättgjord efterrättskaka medäpplen, och här en riktig festkaka med mango och mandelmassa
Här är t ex ett glutenfritt recept signerat konditorn Mia Öhrn. Jag bakar inte så särskilt ofta matbröd med bakpulver, men någon gång emellanåt blir det ett undantag, i synnerhet om det ska gå snabbt
Tycker du inte om pepparrot kan du ta enbart naturell färskost och i stället smaksätta med det du tycker om, och vid behov använder du förstås laktosfri färskost
Rör om försiktigt, häll smeten i formen. Vispa resten av grädden, droppa ner några droppar karamellfärg och vänd runt utan att allt blandas in i grädden
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.