I fredags trillade äntligen trollets tand ut, vilken dramatik det har varit. Igår blev vi lite hungriga, men orkade inte ställa oss och laga någon direkt lunch
Inga märkvärdigheter egentligen, alla välkända smaker i Miss Meister's kök. Sänk värmen ochtillsätt annars lite vatten om grönsakerna steker på för hårt
Lägg i hönsbuljongtärningarna och philadelphiaosten. Rör om tills osten smält. 1philadelphiaost, med örter och vitlök. 14 port Ingredienser 0,5 l morötter, rivna (ca 4 st) 1 purjolök, fint strimlad 1 l vatten 2 hönsbuljongtärningar 200 g philadelphiaost, med örter och vitlök 1 krm svartpeppar, nymalenMorotssoppa – gör så här. Koka morötter och purjolök i vatten 5 min
En enkel och fräsch röra/sallad som jag åt med ett gott surdegsbröd med frukt och valnötter till. Köpte tidningen MåBra strax före jul och med den följde en bilaga med Ulrika Davidssons kickstartsrecept
"Äntligen" som jag tycker är jättegott att äta med smör och ost på till ett glas kall mjölk. Bara att solen skiner nu när helgen är över och vi jobbar igen
En kompromiss har blivit att föräldrarna får bidra mer till julmaten samt att vi dragit ner på antalet rätter ochverkligen tar favoriterna, som vi nämnde ovan
Till kräftskivan gjorde jag smördegsflanet med potatis, prosciuotto, parmesan och tomater igen. Med risk för att bli tjatig så blev det tunnbrödssnittar igen men den här gången icke de gamla vanliga med parmesan, prosciutto och sambal oelek
Och vad är väl godare än hembakat bröd, bara doften som sprids i huset gör en lycklig ju och det här frö och nötbrödet lchf går tilloch med fort att baka, vilket passar utmärkt för en hungrig mage
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.