Ibland när jag vaknar tidigt på helgen brukar jag baka något gott bröd och sedan överraska maken med lite nybakat till frukosten (jag sparar min ranson till kvällsmaten istället)
Hur gott som helst och som sagt ett snabbtochenkelt alternativ till de klassiska semlorna. Tillsätt smör och ägg, mandelmassa och rör ihop till en smet
Kesoplättarna gjorde jag till lunch igår, snabbt ihoprört i kesoburken (pga ville inte dra ner så mycket disk för att diskmaskinen är trasig - typiskt bra lifehack)
Hacka upp alla grönsaker och stek dom snabbt i olja. Snabb och enkel kycklinggratäng till middag. Kycklinggratäng stog på schemat idag så jag stekte upp allt på bilden för sig - kalkonbacon, lök & vitlök, champinjoner, zucchini och tomater och sen rörde jag ihop det med lätt brynt kycklinglårfilé, riven ekologisk halloumi och grädde
Lägg i hönsbuljongtärningarna och philadelphiaosten. Rör om tills osten smält. 1philadelphiaost, med örter och vitlök. 14 port Ingredienser 0,5 l morötter, rivna (ca 4 st) 1 purjolök, fint strimlad 1 l vatten 2 hönsbuljongtärningar 200 g philadelphiaost, med örter och vitlök 1 krm svartpeppar, nymalenMorotssoppa – gör så här. Koka morötter och purjolök i vatten 5 min
Perfekt som frukost, snabbt mellanmål eller lätt lunch när du är på språng. Äggvitesmeten experimenterade jag fram lite och tog vad jag hade nära så sedan hittar du min variant
Det är enkelt, och så mycket godare än vad jag någonsin kunde ana. Det har inte blivit enbart raw, jag lagar ju vanlig mat till övriga familjen och äter av den också
Superenkeltochsnabbt att laga och gott att värma. Tillsätt vitlöken och kasslern. Perfekt att bara hugga en matlåda ur frysen på morgonen när man skulle iväg till jobbet
Idag blir det ett kvickt ochenkelt tips, men för den sakens skull absolut inte sämre på något vis. Crème fraiche, majonnäs, honung, paprikapulver och vitlök är nästan det enda som krävs men tillsammans stämmer dom upp och harmonierar i en ljuvlig kör
Receptet känns ganska lyxigt trots att det är enkelt, men man kan göra den ännu enklare (strunta i vin och byt hummerfond mot fiskbuljong) eller lyxigare (lite skaldjur i vore ju fantastiskt gott), den bär sig bra i både enkla och festliga sammanhang
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.