Det är framställt av en nordafrikansk, mycket näringsrik ochglutenfri ört, som traditionellt används i "pannkakorna" injera, och som hör till basmaten i Etiopien och Eritrea
Rör ned mjölkblandningen och lingonsylten och blanda ihop allt väl. 2 dl bovete bovetemjöl2 dl krossat bovete 1 dl glutenfri mjölblandning1 msk fiberhusk1 tsk salt1 tsk bikarbonat1 dl linfrön1 dl lingonsylt2,75 dl alternativ till mjölk2 msk flytande honungRör ut fiberhusken i mjölken och låt svälla 10 minuter. Fyll i en smord form och grädda i nedre delen av ugnen i ca 50 min på 175 grader. 1 dl glutenfri mjölblandning
Nu äntligen ska jag få dela med mig av receptet på min enkla favoritsoppa som är full med en massa nyttigheter för kroppen och som em extra bouns så är den stärkande för immunförsvaret
Det var min äldsta dotters barndomskamrat och bästa vän Hilda som gifte sig med sin sambo Martin, och med lilla dottern Elisabet som söt och lite motsträvig brudnäbb
Här kommer min version av Glutenfriaoch nu även mjölkfria frallor med aprikoser och honung. Jag fick tips från en fantastik kollega om Kungsörnens glutenfria bröd
Glutenfrittochmjölkfritt nötbröd och ett rop på tomten. Bröd, Glutenfritt/ mjölkfritt/Lchf den. Här, bland bilderna från gårdagens brödbak av ett nötbröd, helt utan gluten eller laktos
Min dotter älskar pannkaka och goda sylten till. Stek sedan i mjölkfritt smör eller kokosolja. Jag gillar detta extra mycket när jag vet att jag får i mig bra saker för min kropp, kan jag dessutom göra något som hon njuter av vilket hon gjorde av denna pannkaka så blir det extra bra, bonusen blir ett glatt och energifyllt barn
Själva kakan är både glutenfrioch mjölkfri, och som tillbehör väljer du förstås något helt mjölkfritt grädd- eller glassalternativ om du måste eller väljer att undvika alla mjölkprodukter
Vill man kan man använda mandelmjöl och steva strö eller sukrin för en LCHF-variant. Häll ner havre, rismjöl och agave i bunken och nyp ihop till en smulig deg
Med dessa goda hälsosmarta och smakrika bollar önskar jag er en riktigt fin PÅSK. Jag älskar dessa bollar i alla dess smaker och former, just till denna helg och påsk så blev det jordnötssmak och chokladsmak
Gluten, mjölk, äggfritt -. Denna morotskaka har jag gjort förut till min kollega och han tyckte om den så jag gjorde en halv sats att ha i frysen till fredagsfika till honom
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.