Tryck glassen mot formen kanter med en sked så att det bildas ett hål i mitten. Vid servering, stjälp upp glassbomben på ett fat och ta bort plastfolien
Avsluta bomben med den sparade vaniljglassen, plasta och ställ i frysen. Glassbomb. Vänd upp på ett fat, dekorera med strössel och eventuellt lite tomtebloss
Ta bort plasten och stjälp upp glassbomben på ett fat. Jag fuskade med köpta maränger. Tryck ut glassen i ett tjockt lager runt skålens innerkanter och botten med en sked
Ta skålen med vaniljpulver i grädden och lägg över i en hög skål. Blanda resten av den smälta chokladen med olja och häll i skålen över marängerna och fyll på med chokladgräddsmeten
Vispa grädden och blanda den med chokladsmeten. Fyll hålrummet med sorbet. Garnera med mynta och fikon. Pressa ut glassen med hjälp av en mindre rund form, ca 1 liter, så att den täcker botten och sidorna. Täck med plast och ställ tillbaka i frysen 2 timmar eller längre
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.