Lägg bakplåtspapper på en plåt och bred ut kolan. När den svalnat klipper eller skär du kolan i bitar. 3 msk vaniljsocker eller kakao (beroende på om man vill ha mörk eller ljus kola)
Inte vilken kola som helst utan en riktigt god och mjukseg kolamed smak av lakrits och salmiak. Om jag ska anmärka på något är att jag fegade med lakritspulvret och kunde gott haft i några gram till
Klä en mindre form med bakplåtspapper och häll försiktigt upp chokladkolasmeten i den. Chokladkola. Låt allt sjuda på medelsvag värme upp till 120 grader, rör om då & då
Servera i strut eller bägare och det kan även vara gott med lite choklad- eller kolasås till. Daim ihop med glass är en favorit för många och här har jag gjort en egen daimglass
I ett tidigare inlägg skrev jag om hemgjord glass med nutella och valnötter. Även om det var helt fantastiskt gott så måste man ju prova andra smaksättningar och inför påsk provade jag daimglass och den fick det bli till fikat på påsklunchen
Tag av ifrån kastrullen och rör ner mjölkchoklad tills allt smält och det blir en jämn kola. Låt svalna och kallna i kyl någon timme innan kolan skärs upp i lagom stora bitar
Som när jag upptäckte att man kan smälta Rollos med en skvätt mjölk till en ljuvligt god kolasås. Det går även bra med kokosflingor eller frön om man är allergisk
Kommentarer
eva-2-1
Kan inte se bilderna
Logga in eller Registrera för att kommentera.