morötter, rivna (ca 4 st). 14 port Ingredienser 0,5 l morötter, rivna (ca 4 st) 1 purjolök, fint strimlad 1 l vatten 2 hönsbuljongtärningar 200 g philadelphiaost, med örter och vitlök 1 krm svartpeppar, nymalenMorotssoppa – gör såhär. Koka morötter och purjolök i vatten 5 min
prova med en sticka, den ska inte vara kladdig. Vill du ha fler tips på vad du kan göra med dina frukter och bär kan du antingen använda sökfunktionen "Leta i bloggen" i listen till höger eller gå in under etiketten sylta och saft här i listen till vänster
Så ett hett tips, istället för mer eller mindreavancerade födelsedagstårtor som tar två dygn i anspråk (se här, här och här) och som väldigt få barn visar sig gilla, så kör en uppskalad version av Tottes
Det är ocksåden dagen vi Finländare tänker tillbaka på alla de män och även kvinnor som stupade under kriget för sitt fosterland, det är den dagen vi Finländare, i motsättning till många andra land, med stolthet vill minnas och hedra de ännu få levande Veteraner som gav Finland dess frihet och självständighet
Jag är så glad att mina smaklökar äntligen har fattat grejen med fisk. Den är klar när den flikar sig så där härligt när du drar med en gaffel och ska vara vit och fin i färgen
Ahhhh, bara att njuta tillsammans med vaniljsås eller vaniljglass eller vad du gillar bäst. Jag blandade äpplen från trädgården med köpta lite syrligare
Undertiden torsken står i ugnen så gör du potatismosen, skala potatis och tärna den och koka upp i vatten med lagon salt så potatisen blir mjuk, häll sen bort vattnet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.