Långfredagens ruskväder gjorde att det blev en perfekt dag för bakning. Det kändes verkligen som en lång fredag pga vädret men dagen slutade iallafall på ett bra sätt med trevligt sällskap och god mat.
Jag använde färdigrostade hasselnötter, inköpta på ICA till gifflarna, men man kan ju rosta själv i ugnen.
Jag är faktiskt riktigt nöjd med slutresultatet, frasiga gifflarmed ost och skinka som fyllning. Men som svågern sa, varför ge sig på gifflar när jag inte är den mest utvecklade "bagerskan" i sta'n
Det var ett bra tag sedan jag gjorde tvåfärgade gifflaroch tyckte det var dags igen. Denna gången har jag gått efter eget huvud, fyllt dem med hasselnötskräm/nutella och använt mig av min erfarenhet
Nougaten består av en marängsmet med sockerlag och där man blandar ner diverse nötter. Det är lite olika moment att pyssla medoch det tar lite tid men jag är SÅ nöjd
Det blir en bra balans med de syrliga hallonen och den söta nougaten. Det blev bra men måste säga att varianten med äpple- och kanelyoghurt var ännu bättre
Doppa en slickepott i olja och lägg med hjälp av den över nougaten i formen. Bästa dagen på hela året är här och jag hoppas ni får en strålande jul med mycket god mat och godis
Jag bloggar tyvärr inte så mycket som jag hade önskat, och jag har verkligen världens sämsta ursäkt – min dator är så fullknökad att jag får varningsmeddelanden hela tiden om att jag måste rensa, och när ska jag hinna sätta mig ner och göra det
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.