Lägg sedan baguetterna med skarven nedåt på en baguetteplåt (eller vanlig plåt) och låt dem jäsa i cirka 1 timme till dubbel storlek. Efter ytterligare 10 minuter, öppna ugnsluckan och stänk/spraya lite vatten över baguetterna för att få en fin krispig skorpa
Mosa med en mortel eller mixa ihop fikonen och lite av vattnet (tillsätt lite vatten i taget och se hur mycket som behövs) till en fikonkräm med konsistensen av kolasås
Sprid ut det sparade mjölet på bakbordet och häll ut den lösa degen på bordet. Forma längder genom att snurra degen lite och lyft över längderna på plåten
Tillsätt ett ägg i taget och vispa i 30 sek innan nästa tillsätts. Fyll formarna till 3/4 delar och grädda i 175 gr ca 25 min (eller 12-15 min om det är mini cupcakes), tills tandpetaren som du sticker i mitten utav cupcaken kommer ut torr
Åh, jag älskar cart d´ors mascaraponeglass med skogsbärssås och pistagenötter och när jag igår såg den för extrapris i icakatalogen fick jag en idé, jag ska göra min egen mascaraponeglass
Glöm inte den där rykande heta brödbiten med en STOR klick smör på, det är ljuvligt. Mät upp alla ingredienserna innan du startar igång själva bakandet
Blanda alla torraingredienserna i en djup skål. Choklad bottnar fyllda med italiensk chokladmarrängsmörkräm med Peanut butter och frostat samt dekorerad med ännu mer choklad
Blanda de torraingredienserna. Ett riktigt festligt knäckebröd som gör succé både hos lillebror och gammelfarfar, och som i det närmaste smakar chips, om inte hundra gånger godare
Allt jag vill är att må på topp som jag gjorde för några veckor sedan. Ingredienser. Jag valde i alla fall att stanna hemma från skolan idag med, då jag ska försöka friskna till och mata mig själv med massor av nyttigheter
Låt jäsa så den blir dubbelt så stor. Jättegott recept på pain riche tog jag från "Rutiga kokboken". Arbeta degen och forma till 3-5 smala längder, lika långa som plåten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.