Att göra eget kebebkött är galet kul. Visste ni att det är spiskumminen som ger den där kebabsmaken. Gör du den själv slipper du dessutom att få hela rätten nerdränkt i kebabsås, vilket är kännetecknget för en köpekebab av klass – så sjukt ofräcsht
Vispa ner ägget och kryddor, tillsätt köttfärsen och blanda ihop allt. Jag använder mig av ett matskedsmått när jag rullar bullarna, har en sån fiffig som är rund i botten och det blir jättefina bullar
Jag själv har också hunnit med att träna och trots att jag dragit ner lite på maten igen för att hålla formen till Fitnessfestivalen så känner jag mig riktigt pigg och stark i kroppen
Det är anledningen till att det inte dyker upp någon julmat på min blogg. Däremot gjorde jag köttbullar häromdagen, och det kan ju allt tyckas vara lite juligt
Vad säger ni om jag tar och slänger in ett godisrecept till. Äh. Jag ville spinna vidare på tankarna med smaker som passar fint ihop enligt mina smaklökar
Denna lilla ljuvliga tårta har vi gjort flera gånger i sommar. Svägerskan bjöd även på denna när min bror fyllde år i våras och vår son satt tillslut och bad om att få slicka fatet
Yngsta dottern fyllde 9 år i torsdags. Det firades med presenter till frukost och grillad oxfilé med dijonnaise och en sallad enligt hennes önskemål på kvällen
Jag har skrivit om den förr mig jag gör det igen - chokladpajen. Den är grymt mäktig, så den räcker till många, och, precis som allt annat jag vill äta nu, är den mycket trösterik med all sin choklad, rent av kärleksfull
Vilken saft det blir kan variera beroende på tillgången av frukt och bär, men eftersom att jag har mycket röda vinbär att använda mig av så brukar det bli lite vinbärssaft
Smaka av med salt och vitpeppar och låt blandningen svalna. Blanda pajdegen och låt den vila 1 timme i kyl. Tryck ut pajdegen i en form, nagga den i botten med hjälp av en gaffel och förgrädda i 200° i cirka 10 minuter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.