Det var lite kyligt när vi vaknade men med vår gamla vedspis i köket, blev det snabbt varmt. Känslan av”förr i tiden” infann sig så starkt, att plättar vad det som poppade upp i mitt huvud
Sen tycker jag att ni ska kolla in Sandras senaste inlägg för ännu fler mumsiga nutella-recept. En riktigt krämig och god nutella som du enkelt slänger ihop på bara två ingredienser
Här finns egentligen inget recept eftersom jag inte tillagat något utan bara arrangerat det hela. Eftersom jag har min butik Annies Stuga hinner jag inte med att stå och fixa och trixa med mat hela dagen innan vi ska ha bjudning
Mitt första macaronbak gick hur bra som helst, då använde jag nedanstående recept. Kokosmjölet svällde enormt tillsammans i äggviteskummet vilket resulterade i något som såg ut som trolldeg
Något som vi provat att kocka till i vårt kök flera många gånger (vi har faktiskt slutat räkna) är en av de vanligaste såserna i detta landet, nämligen Bearnaisesåsen
Medan vi går långa omvägar för att undvika lättmargarinet så glömmer vi bort att det vita brödet som vi glatt brer med naturligt smör och den feta korven vi lägger på mackan knappast är några livräddare, och efter att vi fyllt våra korgar med mataffärens ”äkta vara”-märkta livsmedel så fyller vi på godispåsen med e-nummerspäckade lösviktsgodisar
4-6 portioner. Finhacka löken och skär morot och selleri i tunna stavar. Stek dem i väl uppvärmd olja sänk därefter värmen och fräs i ca 5 minuter på medelhög värme för att få en fin färg
Sätt ugnen på 200°C. Smörj en form, 26 cm i diameter. Vispa ägg och socker pösigt. Vänd ner aprikoser, mandel, dadlar eller russin, kakao, matfett och mjölet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.