Skala och skiva potatisen. Torka av dem på hushållspapper. Smörj en pajform med smöret och täck den som en stjärna med baconskivor från mitten och utåt så att andra hälften hänger utanför formen
Stek sedan galetterna så tunna du kan. * Om du vill att det ska gå snabbare kan du sätta ugnen på 200 grader och föra in dina galetter där och grädda dem tills de är klara
Galette CamembertDen enklaste och kanske mest typiska av alla galetter är den som är fylld med camembert och serveras med en sallad med valnötsdressing
I galetterna rullade vi in chèvre (eller som det stod på förpackningen. Idag blev det sen middag eftersom jag var på julkonsert och beundrade mannens eminenta tubaspel (jag kan vara landets enda tuba-groupie
Här kommer ytterligare ett recept på en glutenfri galette anpassat till en person. Jag har nästan använt samma recept till degen som jag gjorde i detta recept
GaletterBlanda ut bovetet med cidern/vatten. Galetter250 g bovetemjöl5 dl cider/vatten2 ägg25 g smält smör½ tsk salt4 kokta skivade rödbetor2 skalade och strimlade gula lökar100 g smulad chevréost2 msk honung½ dl solroskärnorfärsk timjan till garneringflingsalt och nymald svartpeppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.