Galet goda (och nyttiga) Snickersbollar
fixasjalv.se-1
fixasjalv.se-1
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 3 dl naturella cashewnötter
  • 12 msk kakao
  • 11 nypa salt
  • 115 urkärnade färska dadlar
  • 12 msk tahini
  • 14 msk jordnötssmör (raw variant vid önskemål)
  • 12 msk vatten
  • 1 Ev. jordnötskross
  • 13 dl naturella cashewnötter 2 msk kakao 1 nypa salt 15 urkärnade färska dadlar 2 msk tahini 4 msk jordnötssmör (raw variant vid önskemål) 2 msk vatten Ev. jordnötskrossDu behöver:     Mixa cashewnötter, kakao & salt till ett mjöl i en matberedare/mixer Tillsätt urkärnade dadlar och mixa igen tills dadlarna blir jämnt fördelade och mjölet blivit mer som klumpar Tillsätt tahini och jordnötssmör och mixa tills jordnötssmöret det har gått in ordentligt i degen (degen kommer nu vara mörkare och lite "blötare" än tidigare men fortfarande lite klumpig. Det ska gå att trycka ihop degen mellan fingrarna och stanna ihopklämd (tänk Skogaholmslimpa), men om du försöker rulla till en boll så vill den inte riktigt hålla ihop. Fortsätt mixa och häll i vattnet en sked i taget tills degen går ihop till en stor boll. Nu är den färdig att rullas till mindre bollar i valfri storlek. Avsluta med att rulla i jordnötskross (eller kanske kokos om en hellre vill det!). Kan hända att bollarna släpper ifrån sig lite olja när de rullas men det gör inget, fastnar mer jordnötskross då!

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.