Repa och strö över timjan. För över bröd och bakplåtspapper på den heta plåten. Tillsätt 1 msk olja och 1 tsk salt. Tillsätt mjölet lite åt gången och knåda degen, 5 min i maskin och 10 min för hand. Droppa över 3 msk olja och strössla över 1 tsk flingsalt
Blanda mandelmjöl, salt, fiberhusk och bakpulver i en skål. Tillsätt smöret i tärningar och fördela till en smulig massa med en gaffel eller i matberedare
Kan vara det godaste (ochnyttigaste) Banana bread jag ätit. Världens godaste Banana bread. Jag gillar ändå tanken på Banana bread och om man gör det med bättre ochnyttigare ingredienser så är det faktiskt riktigt bra, både till fikat eller som mellanmål
Tillsätt sedan resten och låt stå i fem min för att "sätta sig". Sen åt vi frukost och packade det sista, och nu i skrivandets stund sitter jag i husbilen på väg till Vaxholm på semester
Ät och njut av den goda glassen i gott sällskap. Solen har stekt på som bara den i helgen och när sötsuget slog till i denna hälsosamma period slog vi istället till på nyttig kiwiglass
Det går att få till godaochnyttiga efterrätter utan att behöva oroa sig för vikten. Nyttiga snacks. Det är gott med något sött efter maten men det behöver inte innebära massa socker och kalorier
Blir absolut godast efter någon dag. *tycker personligen att det är godast med morötter* Lycka till. vetekli 2 dl havrekross el vetekross 2 dl grovt rågmjöl 2 dl grahamsmjöl 5 dl vetemjöl 1 dl linfrön (kan skippas) 1 ½ dl rivna morötter el russin 5 tsk bikarbonat 2 tsk salt 1 liter fil 2 dl mörk sirapBlanda ihop alla torra ingredienser, väldigt noggrant (kan förstöra hela brödet annars) Tillsätt fil och sirap Häll smeten i smorda 2x2 liters formar Ställ formarna nederst i ugnen, OBS ugnen ska vara kall när de sätts in
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.