1 msk
Kardemumma Latte (kryddblandning från Sonnentor - har du inte den tar du 1 tsk kardemumma och gärna en liten nypa vaniljpulver, muskot och kryddnejlika)
3 msk
kokossocker
2 tsk
bakpulver
3 msk
kokosolja
2 - 3
nektariner (går såklart jättebra med exempelvis persikor, äpplen eller päron också)
Blanda samtliga ingredienser utom nektarinerna i en mixer och blanda ihop till en jämn smet.
Häll upp smeten i en pajform (smörj gärna med lite extra kokosolja först).
Dela nektarinerna i klyftor och dekorera kakan med dem.
Mixa cashewnötter, kakao & salt till ett mjöl i en matberedare/mixer Tillsätt urkärnade dadlar och mixa igen tills dadlarna blir jämnt fördelade och mjölet blivit mer som klumpar Tillsätt tahini och jordnötssmör och mixa tills jordnötssmöret det har gått in ordentligt i degen (degen kommer nu vara mörkare och lite "blötare" än tidigare men fortfarande lite klumpig
Riktigt god måste jag säg och till råga på allt, enkel. Solen har stekt på som bara den i helgen och när sötsuget slog till i denna hälsosamma period slog vi istället till på nyttig kiwiglass
Det går att få till godaoch nyttiga efterrätter utan att behöva oroa sig för vikten. Det är gott med något sött efter maten men det behöver inte innebära massa socker och kalorier
Läckert ochgalet gott. Barnen har snappat upp mina godis(o)vanoroch tycker det är konstigt att jag äter godis varje dag när de bara får äta på lördagar
Blir absolut godast efter någon dag. *tycker personligen att det är godast med morötter* Lycka till. vetekli 2 dl havrekross el vetekross 2 dl grovt rågmjöl 2 dl grahamsmjöl 5 dl vetemjöl 1 dl linfrön (kan skippas) 1 ½ dl rivna morötter el russin 5 tsk bikarbonat 2 tsk salt 1 liter fil 2 dl mörk sirapBlanda ihop alla torra ingredienser, väldigt noggrant (kan förstöra hela brödet annars) Tillsätt fil och sirap Häll smeten i smorda 2x2 liters formar Ställ formarna nederst i ugnen, OBS ugnen ska vara kall när de sätts in
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.