Lägg fibrexen i en skål och häll på mjölken. Låt stå i 5 minuter. Rör i salt, peppar, ägg, senap och sirap. Tillsätt färsen och blanda väl. Fyllning
Rör osten smidig i en skål. Blanda i purjolök, vitlök och chili. Bred ut färsen till en platta, cirka 25 x 35 cm. Lägg skinkan ovanpå färsen och bred på ostfyllningen. Rulla samman till en längd. Lägg i en smord form och baka färslimpan i mitten av ugnen, 175 °C i cirka 45 minuter. Sås
Blanda samman vin, vatten, fond, sirap, timjan och vitlök och sjud under lock i 5 minuter. Lös redningen i lite vatten och red av skyn. Lägg i smöret och rör tills det smält.
In i ugnen på 200 grader i ca 15-20 min eller tills köttfärslimpan är genomstekt. Här kommer en stor favorit i vårt hem när vi vill ha något snabbt och enkelt att äta
Låt ströbrödet svälla i mjölken i 5 minuter. Tillsätt färs, salt, peppar, lök och ägg och blanda väl. Hacka svampen grovt och stek i smör tills den är torr
Servera köttfärslimpan med såsen och t ex ( " Billig grönsaksgratäng". Blanda färsen med lökhacket, ägget, kokosmjölken, ströbrödet, kryddorna och vitlöken
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.